Rak dojke je lasten krik biti to, kar si

Rak dojke je lasten krik po biti to, kar si in kot taka biti videna, prepoznana, ljubljena, vredna...

Ne od drugih temveč kot taka prepoznana v sebi.

Bolezen rak ima svoj vzrok, globlji. To pa ni hrana, kajenje, negibanje, ipd. Temveč leži v načinu odnosa do samega sebe, v globokih prepričanjih o sebi, dojemanju sebe… zato…

 

Za bolezen rak, podobne bolezni in tudi neugodne življenjske situacije, ki se nam dogajajo, obstaja jasna razlaga, razvije se lahko debata, se situacijo ogleduje, analizira, secira, diagnosticira,… Ampak do dokončne razrešitve na tak način ne pridemo.

 

Mentalno prekladanje različnih pogledov na bolezen, dolgoročno jamranje in pogrevanje enih in istih zgodb, izkoriščanje situacije za igranje žrtve, ipd. Ta delovanja ne peljejo ravno v smeri izhoda do zdravega življenja.

Sama takšnim delovanjem pravim “stopicanje na mestu”.

 

Če želimo dokončno razrešitev ter se osvoboditi okov, ki nam jih nadeva zunanjost, bolezen rak, država, partner, mama, ipd….

je potrebno pogledati vase, prepoznati in si priznati:

– “to, kar vidim jaz, ni en in edini pogled”,

– “to kar vidim jaz, je moja realnost, ki je povsem različna od realnosti drugih”

– “torej to kar vidim jaz, izbiram jaz”

– “torej to kar vidim jaz, lahko vidim tudi drugače”

 

Ja, skozi srčno (ne mentalno), iskreno, pristno poglabljanje vase prepoznamo, da tiste okove, ki nam jih nadeva zunanjost,… si jih v bistvu nadevamo sami.

 

In ob takšnem globljem spoznanju je prevzemanje odgovornosti zase, za svoje življenje in tudi za ozdravitev raka, logična posledica.

 

Ob tem spoznanju pridemo v stik z notranjo močjo, življenjsko silo, strastjo, ki nam v popolnosti nudi, da jo izkoristimo, izberemo zdravljenje zase in ozdravimo, za vedno.

 

Ja, za vedno. Kako lahko to trdim?

Ker vem, da je rak posledica dosedanjega načina življenja in ker vem, da ob spoznanju, stiku z notranjim življenjem in strastjo ter življenjem s tem, se notranje transformiramo. Nismo več isti kot pred tem spoznanjem, s tem postanemo drug človek in tudi naše življenje ni več isto kot prej, dogajajo se drugačne stvari, ker je naša realnost povsem drugačna. S tem pa se tudi ne pojavljajo več posledice kot je rak. Ne gre, ker ni več vzrokov za njegov nastanek, ni več raku ugodnih razmer…

 

Tem srčnim spoznanjem, odgovornosti, življenjski strasti kaj takega kot je bolezen rak sploh ne more konkurirati. Iz tega lahko zraste le življenje samo, ki pa ustvarja tudi ugodno klimo za dokončno ozdravitev.

 

Več >>

Prijavi se na KARUNA novičke

To so novičke z vsebinami, o katerih se v sodobni družbi redko govori. Bile so v veliko podporo meni pri moji osebni ter duhovni rasti in tako verjamem, da lahko doprinesejo tudi tebi.  

Zapiši svoje mnenje...

Have a question?

    %d bloggers like this: