Kaj lahko narediš, da se te Corona virus ne dotakne

Ok, dejstvo je, da je Corona virus med nami. Ampak da je med nami prisoten, gre vsa zasluga konstantnemu in predvsem pretiranemu ukvarjanju z njim.

V tem blogu pa bom razložila, kako lahko sami, ob vsej že skoraj splošni paniki, prispevamo in poskrbimo za svoje zdravje… tako fizično kot čustveno in mentalno.

Bom kar direktno razložila:

Um vsakega izmed nas, je tisti, ki dela dramo, paniko, strah… pretirano nakupovanje… zaloge makaronov… maske…

in na koncu dejansko lahko sproducira tudi bolezen posameznika!

Ja, tako to deluje. Vem, o čem govorim, saj sem ravno to izkusila v svojem življenju… ne s corono, ampak z rakom dojke…

Tukaj je še znanstveni dokaz:

Se morda spomnite dr. Masara Emoto? Njega in njegov eksperiment z vodo omenim vsakič, saj  jasno dokazuje, kaj lahko povzročijo naše misli…

In kaj zdaj s temi podivjanim umom, mislimi, strahovi?

Imam eno stvar za vas, ki jo uporabljam tudi sama v raznih življenjskih situacijah. Pomaga obrniti fokus misli iz negative v pozitivo. Pri tem pa je potrebna tudi vaša angažiranost, saj brez vaše volje, namere in vztrajnosti namesto vas, za vas žal ne more drug narediti nič.


Za začetek vsako jutro naštejte 5 stvari, za katere ste hvaležni v vašem življenju.

Zvečer pa naštejete 5 pozitivnih stvari, ki so se vam zgodile v dnevu.

 

Kasneje naštevanja stvari seveda povečujte in hkrati tudi opazujte pozitivne stvari čez dan… če ne za dobro voljo, sproščenost, smeh in radost, pa vsaj zato, da bo večerni spisek daljši… 😉


 

“In kako naj bi to pomagalo?” se verjetno sprašujete…

Če je človek pozitiven, verjame v dobro in vase, se notranje podpira in živi svoje življenje, “je v svojem flowu” kot nekateri pravijo. Nič slabega se mu ne more zgoditi, saj se njegova pozitivna notranjost, preslikava v zunanji svet. Takim ljudem tudi negativnosti ne morejo blizu, saj se nimajo na kaj “nalimati”…

Ali če pojasnim s primerom:

Za boj, konflikt med dvema posameznikoma morata biti dva, ki sta se pripravljena kregati. V kolikor se eden izmed njiju noče “obmetavati”, kazati s prstom na drugega, potem vsa drama, kreganje pade v vodo.

Tako je tudi v vseh ostalih primerih, situacijah v življenju… tudi s corona virusom. Žal pa je trenutno res tako, da temu virusu človeštvo samo daje pomen, obstoj in življenje.

In na koncu imam za vas eno vprašanje: “Želite še naprej biti del tega?”

Prijavi se na KARUNA novičke

To so novičke z vsebinami, o katerih se v sodobni družbi redko govori. Bile so v veliko podporo meni pri moji osebni ter duhovni rasti in tako verjamem, da lahko doprinesejo tudi tebi.

 

Zapiši svoje mnenje...

Have a question?

    %d bloggers like this: