Se bojite svoje sence?

Psiholog Carl Gustav Jung je “temno plat” osebnosti imenoval SENCA. To je tisti negativni del osebnosti, ki si ga nočemo priznati ali pa se ga niti ne zavedamo.

Obstajajo seveda tudi “svetle plati”, pozitivne plati osebnosti, ki pa so neizražene, neizživete, ravno zaradi prevlade t.i. sence v obliki napačnih prepričanj, nesamozavesti, strahu, ipd.

Senca kot rečeno nekonstruktivni miselni vzorec, prepričanje, zapoved, je, kot kažejo tudi moje izkušnje, vzrok za določene življenjske situacije, potek samega življenja in predvsem pogled nase ter življenje samo.

Naša senca nas lahko torej ovira na različnih področjih. Naj kot primer navedem, da bo ženska, ki se ne čuti samozavestno in ima v sebi globoko, večinoma nezavedno prepričanje, da je manjvredna, da ni dovolj dobra, težko uspešna v življenju, če sploh. Težko bo s tem prepričanjem tudi sama verjela, da zmore in da je tudi zanjo mogoče, biti uspešna…. kot mati, partnerka, žena, prijateljica, uslužbenka ali celo samostojna podjetnica.

In kako zdaj vse to spremeniti?

Konkretna sprememba življenja alla sprememba do nadaljnega v moji predstavi ne vključuje odpovedovanj, upiranja, življenja po šablonah, navodilih, nasvetih, naučenih korakih ali celo napisani knjigi, temveč se dogaja spontano, iz naše notranjosti…. Sprememba ni več sprememba, temveč dokaj hitro (odvisno od posameznika) postane nov pogled, nov način življenja.

Doseči tako spremembo, zaživeti na novo ter konec koncev živeti svoje Življenje je možno samo s poznavanjem ter sprejemanjem TUDI svoje SENCE oziroma temne plati osebnosti.

Zakaj?

Šele s sprejemanjem tako temne kot svetle plati, lahko pridemo do sebe, spoznamo sebe, kaj si prav zares želimo ter po čem hrepenimo. Temna plat pa ni dokončna, večna ali velikokrat rečeno naša usoda…. V trenutku, ko si jo priznamo in se skupaj z njo sprejmemo, dobimo prostor, moč, možnost za opustitev ali transformacijo te temne plati v konstruktivno obliko prepričanja, miselnega vzorca.

Ta nova, konstruktivna oblika pa večinoma podpira našo svetlo plat osebnosti in je tudi temelj novemu načinu življenja, temelj za drugačno, želeno življenje, življenjske situacije, poglede ter dojemanje sebe.

Se še vedno bojite svoje sence?

Vsem obiskovalcem moje spletne strani, med katerimi ste tudi vi, je na voljo BREZPLAČNI uvodni pogovor,  s katerim boste zase pridobili informacije, kako globlje spoznati vaše trenutno življenjsko stanje in rešitve na »blokade in omejitve« do polnejšega življenja.

S klikom na gumb v nadaljevanju se strinjam, da me KARUNA terapije, Polona Klarič,s.p.,kontaktira na elektronski naslov ali telefon glede uvodnega pogovora.