Kaj je terapija TCT®?

TCT® je individualna pogovorna terapija. Njena osnova so kognitivna, humanistična in transpersonalna psihologija. Torej sledi se posameznikovemu vidiku na življenje, njegovemu mnenju, percepciji ter njegovim ciljem, željam. Podpora v terapiji pa izhaja iz zavedanja notranjih potencialov. Vsak izmed nas ima možnost, da zaživi svoje življenje, pristno, svobodno,… kot si sam želi.

Vsak, ki prihaja na terapijo TCT®, je v svojem bistvu, takšen kot je, popoln.

Skozi življenje, različne izkušnje, travme posameznik posvoji določena prepričanja, vzorce, ki ga na določeni točki pričnejo ovirati, ga blokirajo pri njegovih nadaljnjih korakih. V vsem tem, takšen kot je, je s strani terapevta sprejet.

Na terapiji TCT® se torej ukvarjamo z blokadami osebe, ki mu hkrati tudi preprečujejo, da bi prepoznal svoje notranje potenciale ter jih začel izražati, v skladu z njimi živeti. Spoštuje se njegov ritem, svobodno voljo ter integriteto. Podpira se njegove neomejene možnosti, kjer lahko do blokade postane objektiven, prepozna svoj odnos do njih, jih opusti, preseže ter zaživi, kot si sam želi.

Napredek v terapiji TCT® se kaže v globljem zavedanju, širšem pogledu na življenje. Zgodi pa se tako na fizični, mentalni, čustveni in energetski ravni.

 

Več informacij >>

 

Kaj terapija TCT® NI:

Posamezniku se ne podaja nasvetov ter se ga ne ocenjuje, validira, analizira, kritizira, poučuje ali kakorkoli “predalčka” v vnaprej določene kategorije.

Have a question?