Zunaj ne more nikoli biti tako jasno

Pred tabo je izpoved, življenjska izkušnja, kako včasih zgleda proces sprejemanja sebe.
Taki kot smo, smo ok, čeprav nismo po družbenih normah.

Na poti ukvarjanja s sabo, pridejo na plano razna vprašanja. Prišel je tudi dan, ko sem se vprašala: »Polona, kaj pa tebe veseli v življenju?«

V poplavi raznih hobijev, ki sem jih zasledila pri drugih, mi resnično nič od tega ni bilo res domače. Pletenje, kuhanje, oblikovanje gline, sledenje modnim smernicam, računalniškim novostim…. ne, pri vsakem meni poznanem hobiju mi je nekaj manjkalo…

Ugotovila sem, da sem oseba, ki pač nima nobenega tako imenovanega hobija. Prvi trenutek sem se sama sebi zdela malce dolgočasna. Pa vendarle sem v sebi vseeno čutila ogromno enega življenja.

Pa sem se vprašala malo drugače: »Polona, kaj v življenju že počneš in to počneš strastno?«

Moja strast, radost v življenju je ravno življenje samo. Poleg sobivanja s svojimi otroci najraje preučujem življenje v sebi in življenje nasploh.

Medtem ko nekateri strast doživljajo ob plezanju po skalah, googlanju za novostmi v avtomobilski ali parfumski industriji, se učijo igranja na glasbene inštrumente…

Jaz sedim na kavču, hodim na Šmarko, se pogovarjam z otroki ali vozim avto ter se vmes poglabljam vase (ja, tako domače je, da lahko tudi med vožnjo), v svoje notranje kotičke sebe.

Naj se potrudim napisati, kako gre to poglabljanje pri meni ...

Ohranjam stik s sabo, kar pomeni, da se hkrati poizkušam zavedati sebe in zunanjosti, da delam tisto, kar je meni všeč in naredim za druge takrat, ko to sama izberem. Stremim k temu, da se to zgodi čim večkrat brez povratnih pričakovanj, brez trgovine, brez daj-dam igre.

Kadar sem v tem »svojem« toku, gre »kot po maslu« bi rekli. Življenjska strast, energija se takrat multiplicira.

Podrobnejše informacije, kako osvojiti tak način in kako lahko to tudi tebi postane tako domače, dobiš preko BREZPLAČNEGA pogovora z mano. 

S klikom na gumb v nadaljevanju se strinjam, da me KARUNA terapije, Polona Klarič,s.p.,kontaktira na elektronski naslov ali telefon glede uvodnega pogovora.

Vendar pa tudi meni kdaj ne znese. Takrat mi je poglabljanje še toliko bolj pomembno. Poglabljanje v srcu, ne v mislih. Takrat iščem odgovore iz srca, ne v glavi z logiko, premišljevanjem. Tam prav zares ni globine, temveč samo analiza.

Torej odgovori iz srca na vprašanja: Kje se je prav zares zalomilo, kje sem zgubila stik s sabo? Kaj sem spregledala v sebi in iskala v zunanjem svetu? Kaj mi je bilo v dani situaciji zares pomembno? Kaj sem pogrešala? Kaj si želim? Kako lahko naslednjič drugače (v skladu s sabo)?

Bere se verjetno precej zmedeno. Sama nanizana vprašanja brez odgovorov lahko delujejo kot en velik kaos. Vendar pa, ko na vsako vprašanje step by step v sebi odgovorim, so stvari v notranjosti mene precej jasne…. Zunaj ne more nikoli biti tako jasno.

Ob vsem tem raziskovanju in poglabljanju me vedno najbolj zasuje s svobodo zavedanje, da vse to imam v sebi ves čas. Iskanje tega zunaj mene je takrat nesmiselno, totalna potrata svoje energije.

Torej s to notranjo jasnostjo, v stiku s sabo, je naslednji korak, zunanje delovanje, akcija precej lažja in logična poteza. Vseeno je, kaj to je. Planinarjenje, slikanje, modeliranje, kuhanje, jadranje, brisanje prahu, počitek,…

Izpolnjujoče je. V takšnem načinu življenja nisem nikoli spregledana. Vedno se upoštevam, se vidim, se razumem in stvari so mi veliko bolj jasne.

O ne, tega svojega hobija ne bom nikoli opustila!

BREZPLAČNI posvet zate. Kako sprejeti sebe, takšen/na kot si…

S klikom na gumb v nadaljevanju se strinjam, da me KARUNA terapije, Polona Klarič,s.p.,kontaktira na elektronski naslov ali telefon glede uvodnega pogovora.