Terapevti smo temu priča vsak dan…

Terapevt, ki empatično posluša svojega klienta, ne sliši le njegovih besed…temveč tudi občuti klientova čustva. Vidi preko njegove zgodbe do klientovega srca, … preko čustev do hrepenenj, ki v tisti zgodbi niso bila izražena.

To pomeni, da v tistem trenutku obstaja samo klient in njegova zgodba. Že majhna kritično, analitično obarvana terapevtova misel pa pomeni izgubo stika s klientom, kjer za moje pojme o poslušanju sploh ne moremo več razpravljati, kaj šele o empatičnem poslušanju.

Pri terapevtskem delu zelo pomagajo terapevtove lastne življenjske izkušnje ter izkušnje poglabljanja vase, seveda na empatičen način. Samo teorija in zgodovina psihologije klientu v njegovi stiski NE NUDITA možnosti rešitve.

Torej pomembno je, da je terapevt iskren tudi do sebe. In če še ni zavestno postal Budha, da si prizna, kadar ima v življenju težave ter se prav tako v kakšnih primerih poslužuje terapij. Terapije niso več takšen tabu, kot so bile včasih, saj je vedno več ljudi, ki jim dejansko pomagajo in olajšajo nadaljnje življenje.

Terapevti smo temu priča vsak dan.

Hvala! <3

Vsem obiskovalcem moje spletne strani, med katerimi ste tudi vi, je na voljo BREZPLAČNI uvodni pogovor,  s katerim boste zase pridobili informacije, kako globlje spoznati vaše trenutno življenjsko stanje in rešitve na »blokade in omejitve« do polnejšega življenja.