Kako naj v službi povem, da naj me ne kličejo, medtem ko sem na dopustu?

Tempo je hud.

Sploh še v juniju, ko se nagrmadi polno rojstnih dni, zaključki v šolah, končna ocenjevanja, zaključki v vrtcih, darila za to učiteljico, darila za ono vzgojiteljico, ipd. Po junijskem norenju in koncu šole se seveda prileže vsaj teden dni dopusta, kajne?

Poleg tega pa še norenje v službi. Narediti kar največ, da se gre lahko na dopust. Narediti za nazaj in naprej, da boš lahko uživala in res pozabila na vsakdanji tempo.

Življenje doma želiš dati na pavzo in se preseliti na destinacijo, kjer je vse fino fajn, super duper, oh in sploh. Doživeti končno mir, ki naj traja.

Ampak….

Tam nekje tretji delovni dan, ko si že totalno padla v dopustniški ritem…

Zazvoni telefon. Iz službe!

»Ej, sori k te motim na dopustu. Kako se imaš? Bi mi lahko samo povedala…. Ej, a se lahko mogoče preko računalnika priklopiš in ti narediš to… a veš, ker hitreje znaš in da te dodatno ne gnjavim na tvojem dopustu…«

O M G! Tega je vedno več!

UGOTOVIŠ, da na dopust hodiš z računalnikom, razpeta med želenim mirom, sprostitvijo, užitkom, lahkotnostjo in svobodo…

ter

nujnim zlom biti konstantno na voljo, ker te je morda strah, te skrbi, da te ne bo kdo drug zamenjal, ali da celo ne boš izgubila službe…

Ima dopust sploh še isti namen kot nekoč?

Ko te noben ni gnjavil… Ko si šla na dopust in se res vrnila v službo totalno refrešana, spočita, sveža in nabita z novo energijo, zagonom za nadaljevanje z opravljanjem svoje službe…

Mar si ne želi vsako podjetje takšnega zaposlenega?

Dopust je bil dejansko čas samo zate (in tvojo družino). Res si si lahko nudila odklop, kar pa je danes nemogoče, če sama ne ukrepaš v tej smeri.

Dejstvo je, da med dopusti nič ni prav zares nujno. Nujno je samo drama z vidika tistega, ki hoče imeti stvari narejene takoj. Vse se da zapisati in narediti po dopustu.

Konec koncev vsi hodimo na dopust in si želimo odklopa. Z vmešavanjem in klicarjenjem na dopust en drugemu rušimo prosti čas. V prvi vrsti pa, ko to delamo (vpadamo drugemu v dopust ali dopustimo da nam drugi vpadajo) rušimo svoj čas predvsem sami sebi.

Če želiš letos prenehati rušiti svoj dopustniški čas in končno dopust preživeti v miru, lahkotnem, svobodnem ritmu, samo zase ter hkrati to povedati tudi vsem v službi…

Lahko pa se prijaviš na BREZPLAČNI uvodni pogovor:

S klikom na gumb v nadaljevanju se strinjam, da me KARUNA terapije, Polona Klarič,s.p.,kontaktira na elektronski naslov ali telefon glede uvodnega pogovora.